lauantai 14. joulukuuta 2013

Matkanjärjestäjät tekevät lomamatkoja lomakohteisiin

Matkatoimistot tarjoavat etupäässä lentoja turisteille sopiviin lomamatkakohteisiin ulkomailla ja silloin tällöin niin ikään Suomessa. Nämä matkanjärjestäjät ovat ns. täyden palvelemisen matkanjärjestäjiä, joilla on moitteettomasti operoivan nettipalvelun lisäksi vähintäänkin 1 kivijalkatoimisto, sekä myös oma linja-autokuljetus ja matkaoppaat matkakohteessa opastamassa matkalaisia. Tällaisilla lomamatkapalveluilla on myöskin yleensä oma toimipisteensä matkakohteessa vieraassa maassa.

Nykyisin lukuisat matkatoimistot ovat ns. verkkomatkatoimistoja, eli ne operoivat ainoastaan netissä ja niiden avulla kannattaa etsiä edullisia lomamatkalentoja, matkapaketteja ja hotellihuoneita valitusta lomamatkakohteesta monen eri matkatoimiston ja lentofirman valikoimasta.

Matkan hakeminen matkatoimiston avulla tehdään nykyaikana erittäin monesti netin kautta, ja matkanjärjestäjän internet-sivustolta valitaan edullinen matka, vaikka lomamatkapaketti lentoineen ja hotelleineen, ja lomamatkan hinta maksetaan samantien nettipankissa. Sitten lentoasiakirjat ja muut asiakirjat lähetetään omaan sähköpostiosoitteeseen.

Matkatoimistoilla on usein vakiokohteensa. Tunnetuilla matkapalveluilla kohteita on paljon ja palvelu saattaa olla tasokasta monesti sillä tavoin, että lomakohteessa on auttamassa matkatoimiston oma kohdeopas ja lomamatkaan kuuluu lisäksi kyyti lentoasemalta hotellille ja vastakkaisella tavalla loman loppuessa.

Verkossa on niin ikään monia suosittuja äkkilähdöt-palveluita, joiden kautta saattaa vähällä vaivalla löytää mukiinmenevän lomamatkapaketin tai esimerkiksi pelkän lennon tiettyyn lomamatkakohteeseen. Äkkilähdöissä ovat pääasiassa tarjolla tunnetut Välimeren alueen helteiset turistialueet.

Matkustaminen on nykyisin hyvin normaalia, ja varsinkin välimerelliset matkakohteet ovat hyvin pidettyjä syksyisin, kevätaikaan ja kesäisin. Myös kaukolomamatkat ovat tänä päivänä samoin kysyttyjä, ja suositeltavia lomapaikkoja ovat vaikkapa Thaimaa, Australia ja Brasilia. Kaukolomamatkojen hinnat ovat monesti kylläkin paljon hinnakkaampia kuin eteläisen Euroopan lomat.

Talviaikaan suomalaisten matkaajien matkakohteena on ollut Kanariansaaret ja esim. Gran Canaria, sillä saarille tehdään paljon matkoja ja lisäksi matkakohde sijaitsee siinä määrin lähellä päiväntasaajaa, että kohteessa on lämmintä ympäri vuoden, niin ikään talvella kun Skandinaviassa on pakkasta.

Suomalaiset matkatoimistot löydät täältä: Matkatoimistot.biz. Muun muassa Finnmatkat, Ebookers, Tjäreborg ja Aurinkomatkat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti